Netwerk Engineer (Senior)

Enschede 
40 uur

switch

Switch is een ambitieuze en professionele organisatie met een uitstekende reputatie in de IT-branche. We onderscheiden ons met doordachte en op de eindgebruiker gerichte IT-oplossingen in de zorg, het onderwijs en de zakelijke markt. Wij zoeken voortdurend professionals die samen met ons echt het verschil willen maken voor onze klanten. Als medewerker van Switch krijg je daarom, mede door de platte organisatiestructuur en korte communicatielijnen, een grote mate van vrijheid bij de invulling van je functie. Je komt terecht in een hecht team met een prettige werksfeer. Bovendien investeren wij graag in onze medewerkers en geven we je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en door te groeien. Wij bieden daarnaast een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarde, zoals een aantrekkelijke leaseregeling.

De functie

Ben jij de persoon die IT voor onze klanten naar een hoger niveau tilt? Heb jij een duidelijke visie op IT-infrastructuur die je in teamverband graag in de praktijk brengt? Word je enthousiast van complexe technische vraagstukken en nieuwe producten in de meest brede zin van IT-infrastructuren? Als Senior Netwerk Engineer bij Switch houd je je bezig met het ontwerpen, uitwerken en implementeren van IT-oplossingen voor een divers klantenbestand. Zowel de vraagstukken bij onze klanten als je werkzaamheden zelf zijn zeer afwisselend en breed (van ‘wired’ tot ‘wireless’ en van ontwerp, implementatie en ‘troubleshooten’ tot productontwikkeling). Je doet dit alles in een team van collega-engineers, consultants en architecten waarmee je kunt sparren en jouw visie kunt delen. Dit alles vanuit een gezamenlijke ambitie om de IT voor onze klanten naar een hoger niveau te tillen. Als Senior Netwerk Engineer vervul je hierin een voortrekkersrol, zowel in de implementatie van oplossingen, als in het continu ontwikkelen in je eigen vakgebied.

werkzaamheden

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol binnen het domein van IT-infrastructuren.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met onder andere:
 • Next Generation Firewall (Fortinet en/of SonicWall);
 • infra-oplossingen van HP en/of Dell;
 • draadloze netwerken (bij voorkeur Aerohive) of vergelijkbare netwerkproducten.
 • Je bent een gedreven en overtuigende persoonlijkheid met passie voor je vak.
 • Je vindt het vanzelfsprekend om jezelf continu te ontwikkelen en je kennis bij te houden, maar je neemt ook anderen hierin mee. Complexe vraagstukken of nieuwe ontwikkelingen/producten ga je hierbij niet uit de weg, maar zie je als een leuke nieuwe uitdaging.
 • Je beschikt over een sterk resultaatgerichte en proactieve instelling. Je gaat voor gezamenlijk succes met een tevreden klant als resultaat. Hierbij maak jij het verschil door leiding te nemen en waar te maken wat je belooft.
 • Kennis van en ervaring met servervirtualisatie-oplossingen (vSphere, Hyper-V en XenServer), ITIL-processen en aanbestedingstrajecten zijn een duidelijke pre.
 • Je werkt graag in teamverband waarbij je met meerdere disciplines kunt sparren over (nieuwe) oplossingen, vraagstukken en kansen in de markt. Je bent daarbij van nature goed in staat je eigen mening over te brengen.
 • Je vindt het leuk om contact te hebben met klanten op diverse niveaus en in diverse branches.
 • Je bent woonachtig in het oosten of het midden van Nederland en flexibel ingesteld om te reizen en periodiek invulling te geven aan de 24-uurs storingsdienst.

Wij vragen

Jij kunt klantvragen op een gestructureerde wijze vertalen naar technische oplossingen en andersom. Dit draag je over aan verschillende disciplines binnen je eigen team en aan de klant. Vraagstukken van de klant kun je vanuit verschillende relevante invalshoeken benaderen. Je houdt ervan om (ogenschijnlijk) tegenstrijdige eisen/wensen te overbruggen en de balans te vinden tussen technische (on)mogelijkheden, financiële aspecten en eindgebruikers. Onafhankelijk adviseren is jou niet vreemd en jij durft stelling te nemen. Daarbij ben je in staat om op een klantgerichte manier te sparren over technische vraagstukken en vul je samen met collega’s de 24-uurs storingsdienst in.

Wij bieden

Goede arbeidsvoorwaarden vinden wij een vanzelfsprekendheid. Belangrijker vinden wij dat je een team met collega’s krijgt dat elke dag samenwerkt aan oplossingen van nu én de toekomst. Een organisatie die (persoonlijke) ontwikkeling stimuleert en je daarbij uitdaagt om leider te worden van je eigen ontwikkeling. Verder werk je voor mooie klanten waarin je je persoonlijke skills verder kunt ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het werken bij switch? Stuur dan je CV met motivatie naar solliciteren@switch.nl. Voor meer informatie over functies of over switch kun je contact opnemen op telefoonnummer 088 - 82 82 000. Mailen mag uiteraard ook.

Delen

Visual & Webdesign