Architect

Enschede 
40 uur

De functie

Ben jij de persoon die IT-omgevingen naar een hoger plan tilt? En meng jij je graag in commerciële trajecten en aanbestedingen, het opzetten van processen en het ondersteunen van onze technisch consultants en engineers?

Als Architect werk je mee aan onze standaard bouwstenen. Deze worden samen met jou ontwikkeld en jij draagt bij aan het actueel houden hiervan. Jij werkt samen in een team met andere consultants en architecten waarmee je kunt sparren. Je richt je op het ontwerpen en uitwerken van IT-oplossingen en ondersteunt andere afdelingen bij complexe technische vraagstukken.

werkzaamheden

 • Je bent gewend om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en je hebt minimaal een hbo werk- en denkniveau.
 • Tenminste 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol en/of als professional op een relevant infrastructureel gericht IT-domein (cloud, netwerken, security, servers, storage, virtualisatie, werkplekken) vinden wij belangrijk.
 • Wij zijn blij als je overall inzicht hebt in bedrijfsprocessen en IT-omgevingen.
 • Het op orde hebben van je (technische) certificeringen is voor jou vanzelfsprekend.
 • Daarnaast is het prettig wanneer je ervaring hebt met aanbestedingen.
 • Leren en ontwikkeling zijn voor jou een vanzelfsprekendheid en bij Switch krijg je de ruimte om dit te blijven doen. Het is daarbij wel belangrijk dat jij leiderschap neemt over je eigen ontwikkeling.
 • Jij bent een enthousiaste en servicegerichte persoon met een klantvriendelijke instelling.
 • Projectmatig en zelfstandig werken zijn jou op het lijf geschreven.
 • Het waarmaken wat je belooft en nakomen wat je afspreekt zijn voor jou belangrijke normen en deze streef je zowel persoonlijk als professioneel na.
 • Je bent communicatief sterk.
 • Verder is het mooi meegenomen wanneer je in het midden of oosten van Nederland woont.

Wij vragen

Als Architect ben je in staat om vanuit jouw eigen visie een beleid te formuleren dat nodig is om de organisatiedoelen te realiseren. Vanuit dit beleid stel je architectuurmodellen samen om een migratiepad te definiëren van de huidige situatie naar de gewenste situatie. Dit doe je voor alle betrokken domeinen zoals business, informatie en techniek. Je kunt onafhankelijk adviseren, je durft stelling te nemen en je bent in staat om vraagstukken van de klant vanuit vele relevante invalshoeken te benaderen. Je maakt het verschil door leiding te nemen, je hebt een effectieve en overtuigende persoonlijkheid. Je balanceert eisen en wensen met (technische) mogelijkheden en financiële aspecten. Van deadlines krijg je een kick en je bent in staat om (ogenschijnlijk) tegenstrijdige eisen en wensen te overbruggen. Het onderhouden en delen van kennis ten aanzien van productontwikkelingen, marktontwikkelingen en klantvragen, alsmede het gezamenlijk met R&D vertalen hiervan in nieuwe oplossingen, zijn jou niet vreemd. Jij ziet kansen en maakt deze concreet. Verder is het bieden van ondersteuning aan het aanbestedingsteam en actief deelnemen aan aanbestedingstrajecten voor jou geen probleem.

Wij bieden

Goede arbeidsvoorwaarden vinden wij een vanzelfsprekendheid. Belangrijker vinden wij dat je een team met collega’s krijgt dat elke dag samenwerkt aan oplossingen van nu én de toekomst. Een organisatie die (persoonlijke) ontwikkeling stimuleert en je daarbij uitdaagt om leider te worden van je eigen ontwikkeling. Verder werk je voor mooie klanten waarin je je persoonlijke skills verder kunt ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het werken bij switch? Stuur dan je CV met motivatie naar solliciteren@switch.nl. Voor meer informatie over functies of over switch kun je contact opnemen op telefoonnummer 088 - 82 82 000. Mailen mag uiteraard ook.

Delen

Visual & Webdesign