Informatie analist/ functioneel ontwerper

Sittard 
40 uur

unilogic

Unilogic, gevestigd in Sittard, levert al meer dan 20 jaar geïntegreerde ICT-oplossingen binnen het onderwijs en bedrijfsleven in Nederland. Met ruim 60 gepassioneerde medewerkers ontzorgt Unilogic haar klanten volledig door het ontwerpen, realiseren, inrichten en managen van stabiele en betrouwbare ICT-omgevingen. De continuïteit van primaire proces van de klant staat voorop en het management wordt voorzien van informatie om de organisatie te kunnen sturen. Unilogic onderscheidt zich door haar eigen software ontwikkelteam. Als onderdeel van de Vincere Groep, beschikt Unilogic over een sterk netwerk van ICT-bedrijven waarin brede kennis en expertise met elkaar gedeeld wordt. De Vincere Groep is een landelijk opererende speler gespecialiseerd in managed services met een focus op IT, communicatie- en securityoplossingen. Naast het onderwijs, richt Vincere zich op zakelijke dienstverlening, lokale overheid en zorginstellingen.

Voor meer informatie, zie www.unilogic.nl en www.dapto.nl.

De functie

Wil jij jouw technische kennis inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van software voor het onderwijs? Ben je op zoek naar een veelzijdige functie en werk je graag in teamverband? Dan is deze baan wellicht iets voor jou!

Ter aanvulling van ons development team binnen Unilogic zijn wij op zoek naar een informatie analist/ functioneel ontwerper. In deze functie onderzoek je wat er in de markt speelt op het gebied van technische ontwikkelingen, schrijf je
functionele ontwerpen en voert systeem- en acceptatietests uit. Je werkt in deze functie aan zelf ontwikkelde software en slaat een brug tussen de markt,onze klanten en een team van zeer deskundige en gemotiveerde software ontwikkelaars. In eerste instantie zal de focus liggen op de onderwijsmarkt met onder andere het product dapto®, een leerling administratie- en volgsysteem.

werkzaamheden

Als Informatie analist/ functioneel ontwerper werk je zeer nauw samen met de Product Owner. Je vertaalt functionele en technische beschrijvingen naar een functioneel ontwerp, op basis waarvan de Product Owner tot planbare ontwikkeltaken kan komen. Bij productinnovaties met een sterke technische component (zoals koppelingen met ketenpartners) verricht jij het technisch vooronderzoek.

Daarnaast neem je namens Unilogic deel aan (technische) overleggen binnen landelijke ketens. Je brengt in kaart wat de implementatie van ketenafspraken betekent voor het ontwikkelproces door deze afspraken te vertalen naar concrete ontwikkeltaken.

Tenslotte ben je het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en koppelpartners bij technische vragen en verzoeken. Je handelt deze zelf af of zet ze, indien nodig, door naar de juiste personen binnen de organisatie.

Wij vragen

 • minimaal een afgeronde hbo opleiding.
 • ten minste 2 jaar werkervaring als informatie analist/functioneel ontwerper.
 • ervaring met het beoordelen van technische documentatie
 • kennis van data- en API koppelingen
 • kennis van front-end ontwikkeling (is een pre)
 • communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • een klantgerichte, proactieve en analytische instelling

Wij bieden

 • een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden
 • leer- en ontwikkelmogelijkheden, zoals een jaarlijks studiebudget
 • een goede sfeer en fijne collega’s
 • een uitdagende en verantwoordelijke functie in een dynamisch bedrijf

Vragen?

Voor vragen kun je contact opnemen met mevrouw C. Picciau, HR Consultant via telefoonnummer +31 (0)46 457 1830 of via e-mail: vacature@unilogic.nl.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het werken bij unilogic? Stuur dan je CV met motivatie naar vacature@unilogic.nl. Voor meer informatie over functies of over unilogic kun je contact opnemen op telefoonnummer 046 - 45 71 830. Mailen mag uiteraard ook.

Delen

Visual & Webdesign