Monitoring engineer

Enschede 
40 uur

switch

Switch is een ambitieuze en professionele organisatie met een uitstekende reputatie in de IT-branche. We onderscheiden ons met doordachte en op de eindgebruiker gerichte IT-oplossingen in de zorg, het onderwijs en de zakelijke markt. Wij zoeken voortdurend professionals die samen met ons echt het verschil willen maken voor onze klanten. Als medewerker van Switch krijg je daarom, mede door de platte organisatiestructuur en korte communicatielijnen, een grote mate van vrijheid bij de invulling van je functie. Je komt terecht in een hecht team met een prettige werksfeer. Bovendien investeren wij graag in onze medewerkers en geven we je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen en door te groeien. Wij bieden daarnaast een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor deze functie werk je vanuit de standplaats Enschede en word je onderdeel van ons Technical management team.

De functie

Staan kwaliteit en performance bij jou op nummer 1? En wil jij zorgen voor een optimale en zo klantvriendelijk mogelijke IT-oplossing? Vanuit onze kernwaarde focus op de eindgebruiker vervult de Monitoring Engineer een belangrijke rol in onze processen. Je bewaakt dagelijks de kwaliteit en performance van de IT-omgevingen van onze klanten en onze Cloud. Daarnaast signaleer je tijdig risico’s, knelpunten en optimalisaties richting onze klanten, zodat we verstoringen kunnen voorkomen. Het type klant en de werkomgeving zijn zeer afwisselend en doen een groot beroep op je schakelvermogen.

werkzaamheden

 • Je bent gewend om zowel zelfstandig als in teamverband te werken en je hebt een afgeronde hbo- opleiding richting IT.
 • Wij stellen het op prijs wanneer je beschikt over kennis van tooling voor monitoring (onder andere Kaseya, PRTG en System Centre Suite).
 • Het bouwen en meedenken aan blijvende kwalitatieve hoogwaardige en betrouwbare IT-producten (applicaties, systemen, netwerken, processen) maakt je blij. Je hebt hier uiteraard ook de kennis van en ervaring mee (Microsoft, Infra, Hypervisors).
 • Leren en ontwikkeling zijn voor jou een vanzelfsprekendheid en bij Switch krijg je de ruimte om dit te blijven doen. Het is daarbij wel belangrijk dat jij leiderschap neemt over je eigen ontwikkeling.
 • Je beheerst de talen Nederlands en Engels (mondeling).
 • Met jouw servicegerichte en klantvriendelijke instelling doe je er alles aan om de klant optimaal te bedienen, zodat je echt het verschil maakt.
 • Je bent communicatief sterk en analytisch en je pakt technische vraagstukken op een gestructureerde manier aan.
 • Flexibiliteit, resultaatgerichtheid en gedrevenheid kenmerken jouw persoonlijkheid.
 • Passie voor techniek is vanzelfsprekend.
 • Je snapt welke gevolgen verstoringen kunnen hebben in een Cloud-omgeving.
 • Het waarmaken wat je belooft en nakomen wat je afspreekt zijn voor jou belangrijke normen en deze streef je zowel persoonlijk als professioneel na.
 • Verder is het mooi meegenomen wanneer je in het midden of oosten van Nederland woont.

Wij vragen

Vanuit deze rol overzie je de totale performance van onze IT-oplossingen. Je kan als adviseur optreden richting onze klanten en oplosteams in het ondersteunen en proactief beheren van IT-oplossingen. Daarbij daag je jezelf uit tot het bedenken van innovatieve oplossingen. Het tijdig signaleren van risico’s, knelpunten en optimalisatie richting de klanten en onze Cloud om verstoringen te voorkomen, vind je een vanzelfsprekendheid. Ook het reactief signaleren van verstoringen op de IT-omgeving van onze klanten en onze eigen Cloud, inclusief het initiëren van herstelacties en informeren van klanten hierover, gaat je goed af. Je deelt je kennis van product- en marktontwikkelingen graag met collega’s en klanten.

Wij bieden

Goede arbeidsvoorwaarden vinden wij een vanzelfsprekendheid. Belangrijker vinden wij dat je een team met collega’s krijgt dat elke dag samenwerkt aan oplossingen van nu én de toekomst. Een organisatie die (persoonlijke) ontwikkeling stimuleert en je daarbij uitdaagt om leider te worden van je eigen ontwikkeling. Verder werk je voor mooie klanten waarin je je persoonlijke skills verder kunt ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het werken bij switch? Stuur dan je CV met motivatie naar solliciteren@switch.nl. Voor meer informatie over functies of over switch kun je contact opnemen op telefoonnummer 088 - 82 82 000. Mailen mag uiteraard ook.

Delen

Visual & Webdesign