Research Engineer Sr.  (Fulltime)

Sittard 
40 uur

unilogic

Unilogic is uw betrouwbare partner voor stabiele en efficiënte ICT oplossingen!

Unilogic BV levert sinds 1996 op landelijke schaal ICT diensten. In de onderwijssector behoort Unilogic tot de marktleiders. Daarnaast zijn we actief in aangrenzende overheidssectoren zoals wonen, zorg en veiligheid.

Vanuit 7 datacenters in Nederland wordt een samenhangend modulair dienstenpakket aangeboden, waarmee klanten op het gebied van ICT volledig ontzorgd worden.

Alle diensten worden vanuit ons hoofdkantoor in Sittard geleverd door ruim 60 hoog opgeleide en enthousiaste medewerkers. Het bedrijf groeit elk jaar op basis van een hoge klanttevredenheid. Daarom kijken wij voortdurend uit naar nieuwe medewerkers met passie voor ICT en ambitie voor groei en ontwikkeling.

De functie

Als Research Engineer Sr. werk je graag zelfstandig maar ben je ook een teamplayer. Je bent een creatieve denker, commercieel ingesteld, flexibel, pro-actief, klantgericht, accuraat,stressbestendig en uitstekend in staat om met de klant te communiceren.

werkzaamheden

- Consultancy

o Analyseert en denkt na over mogelijk advies aan klanten met betrekking tot het structureren en uitvoeren van de technische processen en ondersteuning middelsICT-systemen.

o Definieert technische procesveranderingen binnen de organisatie van de klant, opdat deze veranderingen tijdig en op een efficiënte manier geïmplementeerd worden in overeenstemming met vooraf vastgestelde specificaties.

o In staat om complexe technische ideeën uit te leggen aan niet technici middelspresentaties.

o In staat om te communiceren op zowel strategisch als tactisch niveau.

- Technisch

o Maakt deel uit van het aanbestedingsteam.

o Voert een technisch analyse uit op (mogelijke) aanbestedingen.

o Stelt technisch ontwerpen op voor (mogelijke) aanbestedingen.

o Stelt gedetailleerde implementatieplannen op en denkt na over deskundig advies met betrekking tot de implementatie van deze plannen.

o Denkt voortdurend mee over mogelijke verbeteringen van de technische infrastructuur.

o Denkt voortdurend mee over mogelijke verbeteringen van bestaande producten en diensten.

o Werkt nauw samen met de Technical Architect.

- Commercieel

o Verzorgt technische ondersteuning aan de afdeling sales tijdens pre-sales trajecten.

o Volgt voortdurend trends vanuit de IT en relevante branches.

o Denkt mee over het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.

o Ziet en signaleert commerciële kansen bij bovenstaande activiteiten.

Wij vragen

Functie eisen

HBO werk- en denkniveau.

Specifieke kennis/ ervaring

- Afgeronde HBO opleiding informatica of gelijkwaardig.

- Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie en ervaring met het beheer van grote geautomatiseerde werkomgevingen.

- Aantoonbare project- en ontwerpervaring.

- Heeft recente relevante certificering of aantoonbaar diepgaande expertise in een of meer van de onderstaande gebieden:

o Microsoft

o Linux

o VMWare

o Cloud technologies

o Enterprise storage

o Enterprise Networking

- Operationeel begeleiden van een klein team van Research Engineers.

- Vervult de rol van technisch mentor voor junior Engineers.

- Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré.

Wij bieden

Je werkt op een vaste standplaats op ons kantoor in Sittard. Unilogic is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Het betreft een fulltime functie met een aantrekkelijk salaris en je krijgt de beschikking over ruime verlofmogelijkheden. Daarnaast geeft Unilogic je graag de ruimte en vrijheid om te werken met complexe vraagstukken. Je werkt in een team van gedreven en enthousiaste specialisten in een informele werksfeer. Tevens krijg je de mogelijkheid je te specialiseren en/of verder te ontwikkelen.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het werken bij unilogic? Stuur dan je CV met motivatie naar vacature@unilogic.nl. Voor meer informatie over functies of over unilogic kun je contact opnemen op telefoonnummer 046 - 45 71 830. Mailen mag uiteraard ook.

Delen

Visual & Webdesign