Teamleider Netwerkbeheer

Amersfoort 
40 uur

xcellent

Bij Xcellent zorgen we ongemerkt dat het werkt. We beheren en optimaliseren IT-omgevingen met als doel het productiever maken van onze klant. We werken op operationeel en strategisch niveau aan IT-oplossingen voor klanten in uiteenlopende branches. We willen de beste zijn door klanten te ontzorgen en onszelf op te zadelen met uitdagende vraagstukken. Dat doen we met meer dan 100 collega’s voor o.a. klanten in het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en de zorg.

De functie

Als Teamleider Netwerkbeheer faciliteer je de werkomgeving van de netwerkbeheerders. Jij zorgt dat zij alles in huis hebben om zo goed mogelijk te kunnen werken. Je houdt de marktontwikkelingen in de gaten en geeft strategisch richting aan de ontwikkeling van de netwerkbeheerafdeling. Daarnaast werk en bouw je mee aan omgevingen van klanten en onze eigen datacenters.

werkzaamheden

Jouw dag begint zoals het hoort: met een kop verse koffie. Het is woensdag vandaag, dus jullie hebben de wekelijkse stand-up. Van te voren check je snel welke tickets je vandaag wilt oppakken en ook wat je volgende week wil gaan doen. Tijdens de stand-up geven jij en je collega’s met smileys aan hoe ze in hun vel zitten. Je hoort van iedere collega zijn en haar planning. Je vertelt dat er een aantal wijzigingen gepland staan en dat jij de planning gaat maken.

Je eerste klus van vandaag is zorgen dat de klant een nieuwe switch krijgt. De switch moet worden uitgeleverd op locatie. Je collega heeft al voorwerk gedaan. Jij maakt een overzicht van de werkzaamheden die nog moeten gebeuren. Als je dat hebt bel je de klant. Het netwerk wordt stilgelegd en veel klanten vinden het best spannend dat hun bedrijf tijdelijk stil ligt. Jij kan je hier goed in verplaatsen en legt in begrijpelijke taal uit wat er gaat gebeuren. Ook neem je de tijd om alle vragen te beantwoorden. Dan plan je een medewerker in en stuurt de planning naar alle betrokkenen. Je zet een melding in je agenda dat je op de dag van het plaatsen van de switch de klant nog even belt ter herinnering en voorbereiding.

‘s middags komt een collega aan je bureau. Of je mee wil kijken naar een niet werkende redundante verbinding. Jij helpt je collega out of the box te denken en uiteindelijk stelt hij voor om de prioriteit in DNS aan te passen, zodat er een andere route wordt gebruikt als de primaire route wegvalt. Bingo! Meteen goed!

Wij vragen

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
 • Kennis van en ervaring met Cisco, CCNP is een pré;
 • Daarnaast ook kennis en ervaring met Microsoft, Citrix en Vmware;
 • Je bent klantgericht, een teamspeler, enthousiast en flexibel;
 • Je werkt accuraat en je houdt van structuur in je werkzaamheden.

Wij bieden

 • Een marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden;
 • 10 studiedagen per jaar om je te specialiseren in een richting die jij wilt;
 • Een werkplek bij een van de drie vitaalste bedrijven van Nederland;
 • Collega’s om mee te werken, van te leren en mee te lachen;
 • Uitdaging en een verantwoordelijke functie;
 • Met tafeltennis, een PlayStation en gezellige vrijdagmiddagborrels.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in het werken bij xcellent? Stuur dan je CV met motivatie naar solliciteren@xcellent.nl. Voor meer informatie over functies of over xcellent kun je contact opnemen op telefoonnummer 033 - 46 16 464 en vragen naar Sabine van Beers. Mailen mag uiteraard ook.

Delen

Visual & Webdesign